Naprapatia, kiropraktiikka, osteopatia

Hoidon antajan tulee olla merkitty Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin, sillä nimikkeellä mitä hoitoa hän on antanut. Hoidon antajan voit tarkistaa täältä.

Korvausedellytysten tarkistamiseksi tarvitsemme kuitin/laskun, jossa näkyvät seuraavat tiedot:

  • kenen kustannuksesta on kyse (asiakkaan etu- ja sukunimi)
  • hoidon antajan nimi (etu- ja sukunimi) tai Valviran rekisteröintinumero
  • hoitopäivät ja mitä hoitoa on annettu. Hoitopäiviä ei tarvitse ilmoittaa, jos olet ostanut sarjakortin, voit hakea sarjakortista korvausta heti kun olet ostanut sen. Lue lisää sarjakortista.

Mikäli korvaukseen tarvittavia tietoja ei ole merkitty suoraan kuittiin/laskuun, voit liittää hakemukseen lisäksi varausvahvistuksen, hoidon antajan käyntitodistuksen tms. liitteen, josta tarvittavat tiedot näkyvät. Hoidon antajan etu- ja sukunimen tai Valviran rekisteröintinumeron ja hoitopäivät voit ilmoittaa itse, kun haet korvausta.

Osittain korvattavat kustannukset korvaamme 50 %:sti siten, että maksettava yhteismäärä on maks. 600 €/vuosi. Voit käyttää kalenterivuoden aikana yhtä tai useampaa etuutta. Palveluntuottajan tai ostopaikan voit valita vapaasti.

Voit hakea korvausta sähköisesti tai kirjallisesti. Hakuaika on kuusi kuukautta kustannusten maksupäivästä.

Korvauksia et voi saada ajalta, jolloin olet yli 14 vrk kestävällä palkattomalla virka- tai työvapaalla muun kuin sairauden vuoksi tai poissa työstä työnseisauksen tai työn puutteesta johtuvan lomautuksen vuoksi. Ulkomailla aiheutuneita kustannuksia korvataan vain, jos ne ovat sairausvakuutuslain mukaan korvattavia.

  • Tutkimuksissa ja hoidoissa kustannuksen katsotaan syntyneen hoidon käyntipäivänä. 
  • Silmälasit, aurinkolasit, piilolinssit, sidokset ja tuet sekä sarjakortit korvataan ostopäivän mukaan (yksittäiset hoidot korvataan käyntipäivän mukaan).

Ostopäiväksi katsotaan joko kuitin tai laskun päivämäärä seuraavin ehdoin:

  • Ostopäivä on kuitin päivämäärä silloin, kun olet maksanut ostamasi tuotteen kokonaan joko käteisellä, pankkikortilla tai luotolla tuotteen myyjälle.
  • Ostopäivä on laskun päivämäärä silloin, kun olet ostanut tuotteen laskulla.
  • Ostopäiväksi katsotaan kuitin päivämäärä silloin, kun olet toimittanut vakuutuskassaan sekä laskun että kuitin.